TuinIdee 2013 Innovatie Award


Op donderdagmiddag 21 februari is de TuinIdee 2013 Innovatie Award in het Tuinieren.nl Tuintheater uitgereikt. De Award is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven die aantonen dat innovatie nodig, mogelijk en noodzakelijk is in de tuinbranche en inspelen op de veranderende wensen van de consument. Het gaat hierbij om producten, planten, technieken en/of diensten.


De Eerste tweede en derde plek zijn ingevuld door:
 

1e Prijs:
Compact en langzaam groeiende fruitboom van MiniTree

MiniTree is een appelboom die maximaal twee meter hoog en 50cm breed wordt. De boom voelt zich thuis in de volle grond en in een pot, en kan daarmee ook op het balkon gebruikt worden. De MiniTree hoeft niet gesnoeid te worden en heeft een hoge resistentie tegen de meest voorkomende schimmelziektes.

2e Prijs:
Dakgoot bescherming van H. Kroes

Het systeem zorgt ervoor dat regenwater daar terecht komt waar het hoort, in de dakgoot. Voorkomt dat bladeren, dennennaalden, takjes, vuil en betongruis van de dakpannen niet meer in de dakgoten terecht kunnen komen. Geen verstoppingen meer van dakgoten en/of waterafvoerpijpen. Het regenwater wat nu door de afvoer gaat kan ook weer hergebruikt worden.

3e Prijs:
Kunststof dierenverblijven van Omlet Benelux

Omlet levert kunststof kippenhokken, hamsterkooien, bijenkorven en konijnenhokken van hoge kwaliteit.  Alle dierenverblijven zijn zeer eenvoudig schoon te maken, dubbelwandig en dus comfortabel, en gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien zijn de kippen- en konijnenhokken voorzien van een stevige, roofdierbestendige ren. Een kunststof hok gaat veel langer mee dan een houten en is uiteindelijk volledig te recyclen. Tot slot zijn de verblijven leverbaar in vele frisse kleuren, ook oranje!!
 
 

De Rainwinner van Broos B.V.

De Rainwinner is een robuuste holle kunststof bouwsteen waarmee diverse functionele tuinelementen van gebouwd kunnen worden (schutting, muurtjes, borderranden, tuinmeubels e.d.) en tevens geschikt om overtollig regenwater in op te vangen, op te slaan om het vervolgens in periodes van tekorten te gebruiken en/of gedimensioneerd te infiltreren. Het hergebruik van regenwater wordt daarmee financieel interessant, draagt het bij aan meer woonplezier, gemak, onafhankelijkheid en een duurzaam klimaatbestendig leefomgeving.

De winterharde Garden Orchid van Anthura B.V.

Orchideeën als interieurplanten zijn algemeen bekend. De Garden Orchid is een outdoor orchidee die kan groeien in gebieden waar de temperatuur tot -20°C kan dalen. Deze soort beschermt zich door in de winter onder de grond te blijven. In het voorjaar komen de scheuten uit en staan al na 3 à 4 weken in bloei. Hierna zorgt het groene blad ervoor dat er onder de grond nieuwe scheuten worden gevormd voor nog meer bloemen in het volgende jaar.

De Tuingerbera Garvinea van Florist Holland B.V.

De Garvinea is een bijzondere en weelderige type Gerbera. De speciale eigenschap van de Garvinea is dat deze geschikt is voor in de tuin. De Garvinea heeft een lange bloeiperiode, van het vroege voorjaar tot de eerste vorst. Daarnaast heeft de Garvinea een hoge tolerantie tegen ziekten en beestjes.

 

Forest Avenue Fiber panelen van Gessel Groen

De Forest Avenue Fiber panelen zijn van duurzaam en esthetisch materiaal voor afrasteringen, scheidingswanden, schaduwpanelen, schuif- en vouwwanden, poorten en deuren. Deze panelen zijn gemaakt van synthetische FIBER-takken, UV-bestendig, afwasbaar en 100% recyclebaar.

Pergola Kit van Nesling

Dit concept bestaat uit 4 Pergola Kits waarmee de consument zelf eenvoudig een Pergola bouwt om eventueel te combineren met een schaduwdoek. De Kits zijn van gepoedercoat staal en worden geleverd incl. montageset, bouwplan en houtlijst.

De Coolwave viool van PanAmerican Seed

De Cool Wave is de enige echt hangende viool, rijkbloeiend van najaar
tot ver in de winter en dus winterhard. Omdat deze viool ruim vertakt
en zijwaarts groeit, in tegenstelling tot alle andere violen, gaat ze
rijkelijk en harmonieus over de rand van potten en manden heen.
Geplant in de herfst groeit elke plant uit tot 75 cm breed en lang.

Gekleurd hekwerk van Van Vliet Kastanjehout

Een volledig nieuw en origineel type hekwerk gemaakt van duurzaam kastanjehout, wat o.a. te gebruiken is voor tuinafscheidingen. Deze houtsoort heeft zich in de afgelopen jaren bewezen op het gebied van verantwoord gebruik en duurzaamheid. De verf is samengesteld van biologisch verantwoordelijke producten en is binnenkort ook in andere kleuren beschikbaar.