TUINIDEE 2018 Ontdek, proef en beleef het beste voor buiten 22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Leve de tuin!

De mogelijkheden en wensen die u heeft voor de inrichting van uw buitenruimte komen samen op het grootste tuinevent van Nederland. Van daktuin tot fraai terras, van tuinpaviljoen of serre tot de mooiste tuinen. De klimaatverandering is steeds merkbaarder en op TuinIdee ziet u hoe we bij de tuininrichting daar op kunnen inspelen.  

TuinIdee 2017 biedt u een ongekende variëteit aan inspiratietuinen. Dimensies als licht, kleur, geur en geluid zijn toegevoegd dankzij de indoor mogelijkheden en laten u de tuinen beleven alsof het bij u thuis is. De tuinen 'groot' en 'klein' bieden u tal van praktische ideeën, van exclusieve tuin tot fraaie sier/moestuin. Bij elke inspiratietuin staat het idee, de toegepaste materialen en planten beschreven en een verwijzing naar de betreffende leveranciers en een budgetindicatie.

Ook lopen er tuincoaches rond die u verder kunnen helpen. In het Tuinatelier kunt u een afspraak voor persoonlijk advies inplannen. Let op: wees er vroeg bij want het aantal plaatsen is beperkt.
 

TuinIdee toont dé tuintrends van 2017

Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG en Mooiwatplantendoen.nl presenteren i.s.m. LANDLAB, studio voor landschapsarchitectuur dé tuintrends van 2017 op TuinIdee. Ze komen tot leven in de geëmancipeerde, de energieke en de harmonieuze tuin. Elke trendtuin levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, vogels, bijen, vlinders én houdt rekening met een goede waterhuishouding.
 
Groen Geluk (Equalize)
In de geëmancipeerde tuin keren thema’s als integratie en emancipatie terug door alles wat erin staat een gelijke waarde toe te kennen. Er zijn geen blikvangers of specifieke zichtlijnen en de kleuren zijn gemengd en vriendelijk. Het resulteert in een sfeer waar iedereen zich prettig voelt.

Energieke Energie (Energize)
De energieke tuin speelt in op de groeiende belangstelling voor gezondheid en wellness. De vormen zijn krachtig en energiek met een sportieve knipoog. Zo ontstaat een optimistische, atletische sfeer die voor zowel inspanning als ontspanning zorgt.

Krachtige Kalmte (Harmonize)
Beslotenheid, intimiteit en rituelen zijn de kernwaarden van de harmonieuze tuin. De natuurlijke materialen met reliëf en organische ronde vormen versterken dit. Ook alle zintuigen worden geprikkeld: van geurende, aaibare en mooi ogende planten.


Voor de ‘Mijn TuinIdee pashouders’ zijn de ontwerpen op de website te downloaden. Als bezoeker van TuinIdee 2017 kunt u zich ter plaatse ook gratis aanmelden voor de Mijn TuinIdee pas of vraag hier direct de pas aan.  

 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie