De visie van de exposanten TuinIdee 2017

Agapanthus Kwekerij - Bamboo Giant Nederland - Boomkwekerij Meijs - Eikentuinhuis.nl - KRACHT3 groenarchitectuur - Lindcamp - Maretti Outdoor Lighting - Michel Verhoeven Tuinen - Milati Grass Machines BV - Rick de Valk Tuin- en Landschapsinrichter - Spa&zo - Tuinontwerpburo Frank Stegers  - Van Vliet Kastanjehout

Piet Zonneveld, Eigenaar Agapanthus Kwekerij te Hillegom
“Ons bedrijf heeft een leidende functie op de Nederlandse markt van Agapanthus. We staan alleen voor de hoogst mogelijke kwaliteit en laten de planten groeien op de meest natuurlijke manier. Kies je voor onze planten dan ga je voor een bij- en milieuvriendelijke tuin! TuinIdee 2018 is voor ons de 6e editie op rij, altijd enthousiaste bezoekers, the place to be om topkwaliteit aan te bieden!”

Bennie Nielen, Eigenaar Bamboo Giant Nederland te Asten
“Wij houden ons bezig met het adviseren, kweken en verhandelen van winterharde- en groenblijvende tuinbamboes. De trend ‘de gemakstuin’ was afgelopen seizoen duidelijk merkbaar en we denken dat dit ook komend jaar zich voortzet. Wij spelen hierop in door tuinbamboes aan te bieden die weinig onderhoud behoeven maar wel zorgen voor een sfeervolle tuin. Deelname aan TuinIdee is voor ons zo’n 20 jaar een vast gegeven vanwege de timing van het event voor de start van het seizoen en het gerichte tuinpubliek.”
 
Rinus Meijs, Eigenaar Boomkwekerij Meijs te Heesch
“Wij kweken vanaf 1970 laan-, park- en sierbomen voor een groene leefomgeving. We merken dat mensen vaak kiezen voor privacy in hun tuin. Onze vorm- en laanbomen zijn daar ideaal voor. Maar ook de exclusieve karakter- en sierbomen zijn veelgevraagd. Op TuinIdee presenteren we al meer dan 10 jaar onze kwaliteitsproducten en leveren daarnaast graag een bijdrage aan de inspiratietuinen. Het event is voor ons een ideale gelegenheid om in vier dagen een belangrijk deel van onze doelgroep te bereiken en hen te inspireren.”
 
Stijn Lemmens, Eigenaar Eikentuinhuis.nl te Bladel
“Eikentuinhuis.nl staat voor maatwerk, een persoonlijke aanpak, duurzame kwaliteit en vakmanschap. TuinIdee is voor ons dan ook hét evenement om onze unieke vaardigheden te uiten. De bezoekers waren ook dit jaar (2017) weer enorm positief over onze inspirerende presentaties. Wij kijken uit naar de komende editie van TuinIdee om weer vele bezoekers te inspireren.”

Igor van Nunen, Eigenaar KRACHT3 groenarchitectuur te Geertruidenberg
“Wij ontwerpen, realiseren en beheren buitenruimtes vanuit een architectonische visie, passend bij de bebouwing, omgeving en de wensen van de opdrachtgever. Op TuinIdee is precies de juiste doelgroep te vinden. Wij vinden het dan ook een mooie manier om ons d.m.v. een eigen aangelegde showtuin te profileren en te onderscheiden. Trots zijn wij dan ook op onze tweede plek voor Beste Showtuin TuinIdee 2017. Een helder ontwerp met de juiste planten die makkelijk in onderhoud zijn.”

Hugo van Campen Mede-eigenaar Lindcamp te Overberg
“TuinIdee 2017 was onze eerste editie. De tuin wordt meer en meer een verlengstuk van de woonkamer. Aan het begin van het seizoen mogen wij dan ook niet ontbreken op TuinIdee, dit omdat de bezoekers erg enthousiast waren over onze buitenproducten. Onze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit, met 5 jaar garantie. Gewoon heerlijk van je tuin en of terras genieten dat blijft een trend ook voor 2018.”

Arian van Panhuis, Accountmanager Maretti Outdoor Lighting te Almere
“Maretti Lighting ontwerpt, produceert en levert al ruim 20 jaar betaalbare designverlichting. Wij werken samen met Nederlands meest vooraanstaande designers. Onze lichtplannen voor binnen en buiten worden perfect op elkaar afgestemd en ingevuld met bijzondere, stijlvolle armaturen. TuinIdee blijkt voor ons het ideale platform om onze Maretti Outdoor Lighting collectie te presenteren aan zowel tuinliefhebbers als -professionals. Op TuinIdee 2018 komen wij met een nieuw 12Volt assortiment. Dat belooft een hoop inspiratie voor het nieuwe tuinseizoen! ”

Arjen Spek, Eigenaar Milati Grass Machines BV te Papendrecht
“Milati Grass Machines heeft producten voor de professionele gebruiker (zoals FC Twente) als wel de tuinman/hovenier. Op de afgelopen twee edities TuinIdee bereiken wij met onze twee productlijnen Allett Kooi maaiers en Cobra tuingereedschappen heel goed de tuinman/hovenier. De trend op dit moment is het Accu tuingereedschap. Op de komende TuinIdee spelen we hier op in door alleen maar meer Accu tuingereedschappen te introduceren.”
 
Rick de Valk, Eigenaar Rick de Valk Tuin- en Landschapsinrichter te Nuenen
“Voor mij was het de eerste keer dat ik me heb gepresenteerd met mijn tuinontwerpbureau op TuinIdee. Zeker een succes, want hier kom je in contact met ‘echte tuinliefhebbers’. Ik ontwerp al meer dan 35 jaar met liefde buitenruimtes in alle groottes en stijlen. Dat doe ik op een geheel eigen, unieke wijze: inzichtelijk, gedetailleerd én kunstzinnig. Mijn motto: Jarenlang tuinplezier begint bij een goed doordacht ontwerp.”
 
Miriam Geurts van Kessel, Mede-eigenaar van Spa&zo te Empel:
“Afgelopen jaar stonden wij voor de 5e keer op TuinIdee. Een perfecte beurs aan het begin van het tuinseizoen om bezoekers te laten proeven van een ontspannen buitenleven. We zien dat steeds meer mensen willen genieten van een Marquis spa of Harvia sauna in hun tuin om te ontspannen en ontsnappen aan de drukte van alledag. Alleen, of gezellig samen met vrienden. Wij helpen ze graag bij het realiseren van hun idee van wellness thuis.”
 
Frank Stegers, Eigenaar Tuinontwerpburo Frank Stegers te Helmond
“Een 3-tal edities heb ik deelgenomen aan TuinIdee. Iedere keer weer bovenal ontzettend ‘leuk’! Dit zeg ik terwijl wij vroeger op de opleiding het woord ‘leuk’ niet mochten gebruiken bij het vak tuinontwerpen. Maar ook omdat de bezoekers van de TuinIdee weten dat het ontwerp van een tuin de essentie is, maakt het de interactie tussen beide groepen heel inspirerend!”
 
Anna Beekelaar, Medewerker verkoop/marketing Van Vliet Kastanjehout te Langbroek
“Al vanaf de eerste editie staan wij met onze stand op TuinIdee. Schapenhekken, picknicktafels, hout voor vlonders of overkappingen, welke wensen de klant ook heeft, wij laten graag alle mogelijkheden zien op dit tuinevent. Duurzaam en eerlijk hout van dichtbij, dat is waar wij sinds 1993 voor staan. Ieder jaar is TuinIdee de plek waar wij graag onze nieuwste innovaties laten zien. Zo hebben we met de Innovatie Award in 2017 de 2e prijs gewonnen met de Timberled buitenverlichting, verlichting volledig samen gesteld uit duurzame materialen.”

Michel Verhoeven, Eigenaar Michel Verhoeven Tuinen te Hilvarenbeek
“Wij leggen complete tuinen aan voor het midden- en hoge segment. Al 10 jaar tonen wij op TuinIdee onze passie voor het buitenleven. Onze visie is simpel en we houden vast aan ons concept; Wintergroene tuinen met veel bouwkundige elementen, grote tegels, gras en bamboe. Onze eigen showtuin is daarbij ons visitekaartje. Gezien de timing en het geïnteresseerde publiek komt een aanzienlijk deel van onze projecten voort uit de op TuinIdee gelegde contacten.”

Klik hier voor de ervaringen van de exposanten van de editie 2016.
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie