Je tuindroom waarmaken? Eerst TuinIdee.

25 t/m 28 februari 2021 Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

De inspiratietuinen tijdens TuinIdee 2020

Naast het TuinTheater, het TuinAtelier, de specials, het GroenAdvies én de workshops waren er verschillende inspiratietuinen op TuinIdee. Deze tuinen zijn speciaal voor TuinIdee ontworpen. Er waren verschillende soorten tuinen, van een moestuin tot een exclusieve tuin, en van een watertuin tot een avontuurlijke tuin.

Hieronder vind je een overzicht van de ontwerpers van afgelopen editie. De ontwerpers van TuinIdee 2021 worden op een later moment bekend gemaakt.

Wintertuin 1

Ontwerp: Rick de Valk

Omschrijving: Rick de Valk vertaalt tuinwensen voor zowel moderne, eigentijdse, klassieke, thematische of natuurlijk-organisch vormgegeven tuinen. Een handgetekend ontwerp met unieke bijbehorende vogelvluchtimpressie vormt dé basis voor een onderscheidende tuin. Uitgangspunt is dat de tuin direct toekomstbestendig is. Denk daarbij aan duurzame oplossingen, het gebruik van hoogwaardige materialen en de juiste beplanting meteen op de goede plaats.

 

Wintertuin 2

Ontwerp: LipsGroen Hoveniers

Omschrijving: Deze tuin valt op doordat er verschillende kwaliteiten in de tuin waarneembaar zijn. Dat komt door de verschillende aanwezige materialen welke verbonden zijn aan de natuur. Daardoor is het een prettige omgeving om in te verblijven. De toepassingen in deze tuin zijn geschikt voor grotere maar ook voor kleinere tuinen. De bestrating van gebakken stenen straalt rust uit en daardoor voelt het prettig aan. De combinatie met water en een overdekt gedeelte zorgt ervoor dat je nog langer kan genieten van de groene omgeving. Het belangrijkste is dat een groene levende tuin zorgt voor een goede verblijfskwaliteit en leefomgeving voor de eigenaren en de bezoekers van de tuin.

 

Liefde voor de tuin

Ontwerp: Marion Engelen

Omschrijving: Met liefde sfeervol genieten van deze romantische en eigentijdse tuin. Een tuin krijgt een eigen identiteit die voortvloeit uit je levensstijl en de woonomgeving. Dit eigen karakter laat Marion Engelen in zowel tuinadvies als tuinontwerp terugkomen. Het is haar uitdaging om met creatieve en verrassende ideeën van jouw tuin een paradijs te maken, waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

 

Warm summer night  – Chic (Tuin Puur en Aards)

Ontwerps: Romeo Sommers en Klaas Hogeweg

Omschrijving: Warme droge zomers en tuinen die veel water nodig hebben. Is dat onze toekomst? Deze tuin is warmte resistent, elegant en minimalistisch met veel organische materiaal zoals aardewerk en stenen. Vergrijsde kleuren als zand, beige en zachtroze tinten. Een minimalistische tuin, opgewassen tegen de toenemende hitte en waar je tot rust komt van ons drukke leven. De binnensituatie is gecreëerd door Klaas Hogeweg.

 

I am singing in the rain – Fred Astaire
(De relax tuin)

Ontwerp: Romeo Sommers en Klaas Hogeweg

Omschrijving: Hevige regenval met overstromingen tot gevolg. Deze tuin laat zien dat water in de tuin fijn is. Door de open structuur loopt het water na een regenbui makkelijk en natuurlijk weg en met de vele water elementen kom je hier helemaal tot rust. Lekker genieten aan het water of in je eigen spa. Zelfs wanneer het regent zit je heerlijk in je eigen kasje in de tuin. De binnensituatie is gecreëerd door Klaas Hogeweg.

 

Tuin van de toekomst (contact met de elementen)

Ontwerp: Jurgina Feith

Omschrijving: Dit jaar zijn er ontwerpen gemaakt door studenten van de OntwerpAcademie. Twee van deze ontwerpen worden ook echt aangelegd. De andere ontwerpen zullen worden gepresenteerd tijdens TuinIdee. Één van deze ontwerpen is gemaakt door Jurgina Feith.

Het thema contact met de elementen is gekozen om mensen weer dichter bij de natuur te brengen en een tuin weer een tuin te laten zijn in plaats van het verlengde van je huis.

 

Tuin van de toekomst (OutsideINN)

Ontwerp: Babette van den Brink

Omschrijving: We zijn met z’n allen behoorlijk druk, de tijd vliegt voorbij en we zitten zoveel veel binnen. Wat is er nou lekkerder om in de toekomst meer buiten te leven in de frisse buitenlucht, volledig omringd door de natuur? Op een plek waar BINNEN EN BUITEN IN ELKAAR SMELTEN. We gaan weer terug naar de basis, door kleinschalig eigen gewassen te verbouwen. Lekker actief bezig zijn met de handen in de aarde, geduldig kijkend naar de langzame groei. Wachtend op de oogst die in de buitenkeuken verwerkt kan worden tot een heerlijke maaltijd. En dit alles in een jasje van comfort en luxe. 

 

Floors Moestuin 

Ontwerpster: Floor Korte

Omschrijving: De moderne moestuinwereld, mix van verschillende ontwerpen die toepasbaar zijn om je eigen groenten, fruit en kruiden te kweken die op verschillende manieren en verschillende grootte toepasbaar zijn.

 

Bij-zondere eettuin vol kruisbestuiving

Ontwerp: Wankja Ferguson

Omschrijving:

Bijzondere eetbare planten, waarvan u  misschien nog niet eens weet dat ze eetbaar zijn en bestuivers blijken prima samen te gaan.

Deze tuin levert een wereld aan theeplanten, eetbare planten en kruiden voor eigen gebruik op, tegelijkertijd zal ze uitbundig bezocht worden door hommels, héél veel andere bijen soorten en zweefvliegen. De tuin laat u met dat alles kennismaken en hoe u met een moestuin goed voor de biodiversiteit kan zorgen.  Gunstig voor uzelf én gunstig voor de (kruis)bestuiving.

 

Kindertuin

Ontwerp: Outdoor Island

Omschrijving: Een tuin waar kinderen in contact komen met de natuur. Kom lekker spelen in de kindertuin!

 

Avontuurlijke Tuin

Ontwerp: Nienke Plantiga en Katja Staring

Omschrijving: In de Avontuurlijke Tuin ontdek je dat tuinieren mét de natuur leuk & makkelijk is, én meer leven brengt.

 

Exclusieve Tuin

Ontwerp: Piet Koeken

Omschrijving: Al ruim 4 deccenia ontwerpt Piet Koeken met veel passie tuinen en landschappen. Van moderne stadstuinen en vijvertuinen tot villatuinen en tuinen met kunst. Ook voor u maakt hij graag een mooi, praktisch en architectonisch verantwoord tuinontwerp. Voor TuinIdee heeft hij een tuin met luxe elementen ontworpen.

 

 

Vragen over het TuinIdee 2020? Stel ze via ons Facebook-event!

Volg TuinIdee op Instagram

Het is mogelijk dat u als gast wordt gefilmd of gefotografeerd. TuinIdee behoudt zich altijd het recht voor om dit materiaal voor publicatie te gebruiken.