Beleef dé start van het tuinseizoen

21 t/m 24 februari Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

De specials van TuinIdee 2018

Naast het Tuintheater, het Tuinatelier en de workshops zijn er verschillende specials op TuinIdee. Je ziet hoe leerlingen van groenopleidingen het vakmanschap van hoveniers nu al in hun vingers hebben bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Ook wordt er i.s.m. branchevereniging VHG voor het hoveniersvak een speciale dag georganiseerd. Bezoekers met groene vingers slaan hun slag bij de stekjesruil op zaterdag. Maar aan de kleinste bezoeker is ook gedacht met verschillende kinderactiviteiten. Kortom, voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven!

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg – Stekjesruil – Kinderactiviteiten – Vakdag hoveniers

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden talentvolle leerling-hoveniers op de proef gesteld. VHG, Branchevereniging voor ondernemers in het groen organiseert de wedstrijd. Vier teams leggen een identieke tuin aan die door een vakkundige jury wordt beoordeeld. Het beste team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen. En zal deze titel verdedigen tijdens Euroskills 2018 in Budapest!

De eerste drie dagen van TuinIdee 2018 waren de teams hard aan het werk in hun tuin. Op zaterdagmiddag vond de prijsuitreiking plaats bij de VHG-stand. Op zondag kon je het eindresultaat zien. Het winnende team van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018 is:

Team Wellantcollege, Houten: Jochem Molenaar en Willem Stougie

De overige finalisten waren:

  • Team AOC Oost, Almelo: Peter te Brake en Lasse Buijvoets
  • Team Wellantcollege, Houten en Dordrecht: Thomas Verweij en Teun Lemmers
  • Team Clusius College, Alkmaar: Erik van Rosmalen en Maarten Post

Stekjesruil

Heb jij stekjes die je graag deelt en ben je op zoek naar nieuwe pareltjes? Kom dan op zaterdag 24 februari tussen 11.00 en 15.30 uur naar de TuinIdee 2018 stekjesruil. Ruil daar jouw meegebrachte stekjes voor nieuw groen! De ruil wordt in samenwerking met Gertrude van der Linden georganiseerd.

Bij een stekjesruil is het de bedoeling dat iedereen één of meerdere stekjes meeneemt. Deze ruil je dan tegen andere stekjes. Bij TuinIdee werken we met een systeem met ruilkaartjes. Als je een stekje graag wil hebben, geef je daarvoor in ruil een kaartje.

Let op: Ben je van plan om deel te nemen aan de stekjesruil? Dan kan het handig zijn om een opbergbak mee te nemen voor je stekjes. Dat draagt een stuk makkelijker. Zo weet je ook zeker dat ze niet beschadigen.

Beleef dé start van het tuinseizoen

Kinderactiviteiten

Tuinidee 2017 - 004We zien kinderen graag buiten in de tuin spelen. Daarom is er op TuinIdee ook aan de kleinste bezoekers gedacht. Zo is er o.a. een speurtocht, een kleurwedstrijd en zijn er workshops bij de Burgemeester van Buiten. Jij oriënteert je op tuingebied, terwijl de kids zich volop vermaken. Dat is pas genieten!

Let op: Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Vakdag hoveniers

Wij organiseren in samenwerking met branchevereniging VHG een speciale vakdag voor hoveniers. Deze vakdag is op zaterdag 24 februari a.s. bij de stand van VHG (6.D.48).

Bekijk voor meer informatie over de vakdag de website van de VHG.