Beleef dé start van het tuinseizoen

21 t/m 24 februari Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

De specials van TuinIdee 2019

Naast het Tuintheater, het Tuinatelier en de workshops zijn er verschillende specials op TuinIdee. Je ziet hoe leerlingen van groenopleidingen het vakmanschap van hoveniers nu al in hun vingers hebben bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Ook wordt er aan de kleinste bezoeker gedacht met verschillende kinderactiviteiten. Kortom, voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven!

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden talentvolle leerling-hoveniers op de proef gesteld. VHG, Branchevereniging voor ondernemers in het groen organiseert de wedstrijd. Vier teams leggen een identieke tuin aan die door een vakkundige jury wordt beoordeeld. Het beste team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen. En zal deze titel verdedigen tijdens Euroskills 2019 in Kazan, Rusland!

De eerste drie dagen van TuinIdee 2019 zijn de teams hard aan het werk in hun tuin. Je ziet live hoe het ontwerp wordt getransformeerd tot volwaardige tuin. Op zaterdagmiddag vindt de prijsuitreiking plaats bij de VHG-stand. Op zondag kan je het volledige eindresultaat zien.

Kinderactiviteiten

We zien kinderen graag buiten in de tuin spelen. Daarom is er op TuinIdee ook aan de kleinste bezoekers gedacht. Zo is er o.a. een speurtocht, een kleurwedstrijd en zijn er workshops bij de Burgemeester van Buiten. Jij oriënteert je op tuingebied, terwijl de kids zich volop vermaken. Dat is pas genieten!

Let op: Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Koop hier je tickets