Beleef dé start van het tuinseizoen

21 t/m 24 februari Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

De specials van TuinIdee 2019

Naast het Tuintheater, het Tuinatelier en de workshops zijn er verschillende specials op TuinIdee. Je ziet hoe leerlingen van groenopleidingen het vakmanschap van hoveniers nu al in hun vingers hebben bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Ook wordt er aan de kleinste bezoeker gedacht met verschillende kinderactiviteiten. Kortom, voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven!

Plantendokter

Soms komt het voor dat je planten (bladeren, takken, wortels, vruchten, bollen, groenten e.d.) ziek zijn. Neem een voorbeeld mee en de plantendokter staat klaar voor advies.

Grondmonster-onderzoek

Weet jij of er voldoende voedingsstoffen in jouw tuingrond zitten? Neem je eigen grondmonster mee om deze te laten testen op de pH-waarde (zuurgraad) en EC-waarde (zoutgehalte). Je krijgt direct uitslag en advies op maat. Tarief € 2,- per test.

Hoe neem je een goed grondmonster af?
Neem meerdere grondmonsters uit de bovenste 5-15 cm van de bodem van je tuin. Zo’n 70 à 100 gram van het mengsel is voldoende voor een goede test.

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden talentvolle leerling-hoveniers op de proef gesteld. VHG, Branchevereniging voor ondernemers in het groen organiseert de wedstrijd. Vier teams leggen een identieke tuin aan die door een vakkundige jury wordt beoordeeld. Het beste team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen. En zal deze titel verdedigen tijdens Euroskills 2019 in Kazan, Rusland!

De eerste drie dagen van TuinIdee 2019 zijn de teams hard aan het werk in hun tuin. Je ziet live hoe het ontwerp wordt getransformeerd tot volwaardige tuin. Op zaterdagmiddag vindt de prijsuitreiking plaats bij de VHG-stand. Op zondag kan je het volledige eindresultaat zien.

Kinderactiviteiten

We zien kinderen graag buiten in de tuin spelen. Daarom is er op TuinIdee ook aan de kleinste bezoekers gedacht. Zo is er een officiële Kindertuin in Hal 2 en kunnen ze o.a. meedoen aan een KidsQuiz en een kleurwedstrijd. Daarnaast is ook dit jaar de Burgermeester van Buiten weer aanwezig. Hij heeft een leuk programma samengesteld om de kleine bezoekers te vermaken. Zo kunnen de kids botten opgegraven, snuffelen in de vondsten van de Burgemeester en zijn er diverse creatieve activiteiten.  Jij oriënteert je op tuingebied, terwijl de kids zich volop vermaken. Dat is pas genieten!

Let op: Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Koop hier je tickets