Beleef dé start van het tuinseizoen

13 t/m 16 februari 2020 Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

De specials van TuinIdee 2019

Naast het Tuintheater, het Tuinatelier en de workshops waren er verschillende specials op TuinIdee. Je zag hoe leerlingen van groenopleidingen het vakmanschap van hoveniers nu al in hun vingers hebben bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Ook werd er aan de kleinste bezoeker gedacht met verschillende kinderactiviteiten. Kortom, voor zowel jong als oud was er genoeg te beleven!

Houdt de website in de gaten voor de specials van TuinIdee 2020!

Plantendokter

Soms komt het voor dat je planten (bladeren, takken, wortels, vruchten, bollen, groenten e.d.) ziek zijn. Als je een voorbeeld mee na stond de plantendokter klaar voor advies.

Grondmonster-onderzoek

Weet jij of er voldoende voedingsstoffen in jouw tuingrond zitten? Als je een eigen grondmonster mee nam werd deze getest op de pH-waarde (zuurgraad) en EC-waarde (zoutgehalte).

Hoe neem je een goed grondmonster af?
Neem meerdere grondmonsters uit de bovenste 5-15 cm van de bodem van je tuin. Zo’n 70 à 100 gram van het mengsel is voldoende voor een goede test.

De Groengilde

Groengilde bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers uit Boskoop en omgeving die op groene beurzen, evenementen en exposities hun kennis en ervaring delen op het gebied van tuinontwerp, beplanting en bemesting. Daarnaast gaven ze lezingen (o.a. voor afdelingen van Groei en Bloei), bijvoorbeeld over snoeien, fruitteelt en het bestrijden van veel voorkomende ziekten en plagen.

Oorspronkelijk bestond Groengilde uit (ex)kwekers uit Boskoop, tegenwoordig is het een gezelschap van deskundigen uit verschillende richtingen binnen de groene sector.

 

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg werden talentvolle leerling-hoveniers op de proef gesteld. VHG, Branchevereniging voor ondernemers in het groen organiseerde de wedstrijd. Vier teams leggen een identieke tuin aan die door een vakkundige jury wordt beoordeeld. Het beste team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen. En zal deze titel verdedigen tijdens Euroskills 2019 in Kazan, Rusland!

De eerste drie dagen van TuinIdee 2019 zijn de teams hard aan het werk geweest in hun tuin. Je zag live hoe het ontwerp wordt getransformeerd tot volwaardige tuin. Op zaterdagmiddag vond de prijsuitreiking plaats bij de VHG-stand. Op zondag was het volledige eindresultaat te zien.

Kinderactiviteiten

We zien kinderen graag buiten in de tuin spelen. Daarom was er op TuinIdee ook aan de kleinste bezoekers gedacht. Zo was er een officiële Kindertuin in Hal 2 en konden ze o.a. meedoen aan een KidsQuiz en een kleurwedstrijd. Daarnaast was ook dit jaar de Burgermeester van Buiten weer aanwezig. Hij had een leuk programma samengesteld om de kleine bezoekers te vermaken. Zo konden de kinderen botten opgegraven, snuffelen in de vondsten van de Burgemeester en zijn er diverse creatieve activiteiten.  Jij oriënteert je op tuingebied, terwijl de kids zich volop vermaken. Dat is pas genieten!

Let op: Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Laat je inspireren: iedereen heeft groene vingers

Iedereen heeft groene vingers. Daarvan is groenstylist en trendwatcher Romeo Sommers overtuigd.

TuinIdee 2018_22

Al jaren heeft hij tijdens TuinIdee, in hal 1, zijn inspirerende ruimte genaamd ‘Green Your Day Festival’. Middels demonstraties en dagelijkse gratis workshops laat hij jou ervaren dat je zelf heel eenvoudig met bloemen en planten de mooiste creaties maakt voor je woonkamer, terras of balkon. Dit jaar stonden o.a. groencreaties in Lechuza pot met watergeefsysteem op de workshop agenda. Kijk voor inspiratie op www.greenyourday.nl 

 

Koop tickets voor 2020!