Je tuindroom waarmaken? Eerst TuinIdee.

13 t/m 16 februari 2020 Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

De specials van TuinIdee 2020

Naast het TuinTheater, het TuinAtelier, de workshops en het GroenAdvies zijn er verschillende specials op TuinIdee. Je ziet hoe leerlingen van groenopleidingen het vakmanschap van hoveniers nu al in hun vingers hebben tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Ook wordt er aan de kleinste bezoeker gedacht met verschillende kinderactiviteiten. Kortom, voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven!

GroenAdvies

Wil je specialistisch advies over je tuin? Wil je weten hoe je insecten naar je tuin krijgt? Of heb je een andere vraag? Stel ze bij het GroenAdvies!

De volgende deskundigen zijn aanwezig:

Hortensiakwekerij Andriesia, specialist in grootformaat Hortensia’s

 

 

 

De OntwerpAcademie is een vakopleider voor toekomstige en gevestigde ‘groen’ professionals. De vakopleiding Tuinarchitectuur en cursus plantenkennis staat bij de OntwerpAcademie centraal. Oud-cursisten Plantenkennis zullen advies geven. Gedurende de beurs is ook de Nederlandse vereniging voor tuin- en landschapsarchitectuur één dag aanwezig om te adviseren.

 

Buxus dokter Steven Oostendorp geeft je graag meer informatie over biologische bestrijding van buxus plagen.

 

 

 

Entocare

Biologische bestrijding, maar dan net even anders. Met gespecialiseerde producten kun je lastige plagen als wolluis, dopluis, schildluis en trips duurzaam biologisch bestrijden.

 

Elita Tuinen

Ontwerp- en beplantingsadvies van daktuin tot landgoed.

 

 

Allimone

“Monique Verhoeff van Allimone.nl deelt gezonde kennis en adviseert gulzig over Citroenbomen en andere Citrusbomen.

Ze heeft de Allimone Citroenkalender geschreven over het verzorgen van een Citrusboom in ons klimaat, zodat je de kleurige en geurige Citrusvruchten van een gezonde boom kunt plukken.

Deze smaakmakers stijgen enorm in populariteit.

Allimone kijkt ook over de grens in Italië en deelt sappige details en adressen. 

Ben je reeds in het bezit van een Citrusboom en heb je vragen, neem je digitale foto’s vrijdag 14 februari mee naar TuinIdee.”

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden talentvolle leerling-hoveniers op de proef gesteld. VHG, Branchevereniging voor ondernemers in het groen organiseert de wedstrijd. Vier teams leggen een identieke tuin aan die door een vakkundige jury wordt beoordeeld. Het beste team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen. En zal deze titel verdedigen tijdens Euroskills 2020 in Oostenrijk!

De eerste drie dagen van TuinIdee 2020 zijn de teams hard aan het werk in hun tuin. Je ziet live hoe het ontwerp wordt getransformeerd tot volwaardige tuin. Op zaterdagmiddag vindt de prijsuitreiking plaats bij de VHG-stand. Op zondag is het volledige eindresultaat te zien.

Laat je inspireren: iedereen heeft groene vingers

Iedereen heeft groene vingers. Daarvan is groenstylist en trendwatcher Romeo Sommers overtuigd.

TuinIdee 2018_22

Al jaren heeft hij tijdens TuinIdee, in hal 1, zijn inspirerende ruimte genaamd ‘Green Your Day Festival’. Middels demonstraties en dagelijkse gratis workshops laat hij jou ervaren dat je zelf heel eenvoudig met bloemen en planten de mooiste creaties maakt voor je woonkamer, terras of balkon. Kijk voor inspiratie op www.greenyourday.nl 

 

Vragen over het TuinIdee 2020? Stel ze via ons Facebook-event!

Volg TuinIdee op Instagram

Het is mogelijk dat u als gast wordt gefilmd of gefotografeerd. TuinIdee behoudt zich altijd het recht voor om dit materiaal voor publicatie te gebruiken.