Je tuindroom waarmaken? Eerst TuinIdee.

13 t/m 16 februari 2020 Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

De workshops tijdens TuinIdee 2020

Naast het TuinTheater, het TuinAtelier, de specials en het GroenAdvies zijn er verschillende workshops op TuinIdee. De duur van een workshop is 30 tot 60 minuten en er zijn 5 workshoprondes.

Tijden: 10.30 uur            12.00 uur             13.30 uur             15.00 uur             16.30 uur

Bezoekers kunnen zich inschrijven bij de balie op het workshopplein voor een van de workshops en betalen hier (contant of met pin).

Workshops TuinIdee

 

Maak je eigen terrarium

Door: Werk aan de Winkel

Wanneer: alle dagen

Prijs: €12,50 p.p. (incl. gebruik materialen en infosheet met verzorgingstips voor thuis)

Vooraf inschrijven is mogelijk via deze link.

Bij een terrarium denk je misschien aan een soort aquarium voor een of ander reptiel ofzo. Maar wij van The Green Bar laten je graag zien dat dat kan ook echt heeeel anders!
Eigenlijk is een terrarium een mini-tuintje in glas. Door de grote variatie in glas & planten kan zo’n biotoopje er wat ons betreft telkens anders uitzien.
In tegenstelling tot een eco-systeem wordt een terrarium niet afgesloten. Zo komt het net iets minder nauw hoeveel vocht je toevoegt en welke plantcombinaties je maakt.

Op TuinIdee 2020 laten we je graag kennis maken met onze recycle terrariums. 
In de workshop maak je een terrarium met cactussen en vetplanten(succulenten).
Je maakt van een glazen pot een geweldige mini tuin en om het helemaal af te maken, krijg je er een gerecycled leren bandje van De Moerbei bij :)​

 

Maak je eigen tuinontwerp

Door: Fhreja – Ontwerpbureau Groene Leefomgeving

Wanneer: alle dagen

Prijs: €15,00 p.p.(inclusief gebruik tekenmaterialen en tuinontwerp stappenplan)

Let op: Neem een kaveltekening met woningindeling op schaal (bijvoorbeeld 1:100 of 1:50) en enkele foto’s mee om goed van start te kunnen.

Droom je van je eigen paradijselijke tuin? Leer van professioneel tuinarchitect Fhreja hoe je jouw eigen tuinontwerp kan maken. Je leert wat de belangrijkste uitgangspunten zijn én bepaalt welk type tuin bij jou past. Daarna maak je het tuinontwerp inclusief een indicatie van beplantingen.

www.fhreja.nl

Vogels Illustreren met Lotte Drouen

Door: Lotte Drouen

Wanneer: Zaterdag 15 en zondag 16 februari

Prijs: €15,00 p.p. (incl. materialen en boekje ‘Illustreren: vogels en verder’ ter waarde van €5,50

Altijd al aan de slag willen gaan met waterverf? Tijdens deze workshop door Lotte Drouen leer je alle ins en outs over hoe je zelf een vogeltje kunt illustreren. Aan het einde ga je naar huis met een mooi geïllustreerd vogeltje, nieuwe kennis en het boekje ‘Illustreren: vogels en verder’ t.w.v. € 5,50 zodat je thuis alles nog eens rustig kunt nalezen. www.lottedrouen.com

 

Eetbare Insecten & bloemen

Door: Daisy Stauder

Wanneer: alle dagen – let op: alleen om 10.30 / 11.30 / 12.30

Prijs: €7,50 p.p.

Heb je altijd al eens insecten en bloemen willen eten ? Dat bloemen en insecten elkaar nodig hebben is een natuurlijk proces. Wat als we onszelf zouden verwennen met deze mooie lekkernij? Dan kan dat nu en neemt smulpaap Daisy Stauder van Bugbon je graag mee naar de wereld van insecten en bloemen eten.

Tijdens de workshop krijg je een uitleg over de voordelen van het eten van insecten en ga je hapjes maken met bloemen en insecten.

 

Eetbare tuin ontwerpen

Door: Ancella Steketee

Wanneer: alle dagen

Prijs: €10,00 p.p.

Let op: Neem een kaveltekening met woningindeling op schaal ( 1:100 of 1:50) mee en enkele foto’s.

Tijdens deze workshop leert Ancella je hoe je een tuinontwerp met vaste eetbare planten op papier zet. Je stelt een lijst op van planten die je voorkeur hebben, en leert hoe je een tuin kunt inplannen met een zo hoog mogelijke sierwaarde en zo lekker mogelijke oogst om in de keuken te verwerken. Van eetbare bloemen, kruiden, fruit (bessen) en bijvoorbeeld hazelnoten. Je maakt een ontwerp met een indicatie van de beplanting.

Vragen over het TuinIdee 2020? Stel ze via ons Facebook-event!

Volg TuinIdee op Instagram

Het is mogelijk dat u als gast wordt gefilmd of gefotografeerd. TuinIdee behoudt zich altijd het recht voor om dit materiaal voor publicatie te gebruiken.