Beleef dé start van het tuinseizoen

21 t/m 24 februari Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

Dit waren de creatieve workshop van TuinIdee 2018!

Op TuinIdee kun je niet alleen inspiratie en nieuwe ideeën opdoen voor de ultieme tuinbeleving, er valt ook heel veel te beleven! Zo kon je deze editie ook creatieve workshops volgen.

Handlettering, tuinschilderij, macramé plantenhanger, hydrocultuurfotografie, balsemglasmozaïek, tuinontwerpbloemstuk, natural dye.

Vanaf januari vind je een overzicht van de workshops die je op TuinIdee 2019 kan volgen.

Voorwaarden:

  • Inschrijven voor een óf meerdere workshops kan op de dag zelf bij de infobalie, te vinden in de hoofdentreehal. Wees er snel bij want vol=vol!
  • De duur van één workshop is +/- 30-45 minuten.
  • De workshops worden 5x per dag gegeven. De starttijden zijn:
    10.30 uur            12.00 uur             13.30 uur             15.00 uur             16.30 uur

Waar kon je op TuinIdee 2018 uit kiezen:

Workshop handlettering op een bloempot

Workshop handlettering op een bloempotDoor: Werk aan de Winkel, Nicolette Kempers
Wanneer: alle dagen
Prijs: € 12,50 p.p.
Let op: Deze workshop duurt +/- 60 minuten en wordt 4x per dag gegeven. De workshop van 12.00 uur vervalt.

Handlettering is een moderne vorm van kalligrafie. Tijdens deze workshop leer je anders naar letters te kijken. In plaats van letters te schrijven, ga je oefenen hoe je letters en woorden tekent met behulp van handige trucjes. Als jij zover bent, ga je handletteren op een bloempot gemaakt van leerpapier. Dit papier lijkt op stof, voelt als leer, maar is papier. Het is zelfs wasbaar, water of nat worden is dus geen probleem. Omdat jij zelf de boodschap bedenkt en op je bloempot tekent, is het resultaat altijd uniek!

Bezoek website


Maak je eigen tuinschilderij

Maak je eigen tuinschilderijDoor: Paintbar
Wanneer: alle dagen
Prijs: € 15,- p.p.

Verleng je woonkamer naar je tuin, door middel van een zelfgemaakt tuinschilderij. Dankzij de stap-voor-stap begeleiding van de artists van Paintbar, heb je voor deze workshop geen schilderervaring nodig. Eenmaal thuis kun je het tuinschilderij zowel binnen als buiten ophangen. Je kunt deze workshop alleen doen, maar ook samen met vriendinnen of collega’s. Zo wordt TuinIdee niet alleen een groen, maar ook een kunstzinnig dagje uit.

Bezoek website


Knoop een macramé plantenhanger

Maak een macrame plantenhangerDoor: Colours of life, Stefanie van Wendel de Joode
Wanneer: alle dagen
Prijs: € 15,- p.p.

De macramé knooptechniek is helemaal hip. Je kunt er prachtige home- en tuindeco mee maken. Tijdens deze workshop maak je je eigen macramé plantenhanger. Je leert de basis van deze handwerktechniek die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Door je touw, de kleur en de knopen goed te kiezen, kun je er een eigen twist aan geven.

Bezoek website


Maak kennis met hydrocultuur in glas

Maak kennis met hydrocultuur in glas

Door: Werk aan de Winkel, Nicolette Kempers
Wanneer: alle dagen
Prijs: € 12,50 p.p.
Let op: Deze workshop duurt +/- 60 minuten en wordt 4x per dag gegeven. De workshop van 12.00 uur vervalt.

Bij deze workshop krijg je een introductie in de wereld van hydrocultuur en leer je hoe je planten kunt laten groeien zonder aarde te gebruiken. Ga op zoek naar de perfecte glas/plantcombinatie die bij jou past. Van het spoelen van de wortels tot het maken van de optimale water/voeding balans. Alles wat je moet weten over hydrocultuur komt aan bod.

Bezoek website


Basisworkshop tuinfotografie

Basisworkshop tuinfotografieDoor: Caroline Piek (zaterdag)
            Paulien Varkevisser (zondag)
Wanneer: alleen op zaterdag en zondag
Prijs: € 12,50 p.p.
Let op: Vergeet niet een eigen camera mee te nemen!

Vind je het leuk om foto’s van planten en bloemen te maken? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Je krijgt nl. een kijkje in de keuken van een professioneel tuinfotograaf. Tijdens een ontdekkingstocht door de prachtige inspiratietuinen leer je op een praktische manier anders kijken en beter fotograferen. Je krijgt handige tips en trucs die je direct in praktijk kunt brengen.

Bezoek website Caroline Bezoek website Paulien


Biologische balsem maken

Biologische balsem makenDoor: Burgemeester van Buiten
Wanneer: zaterdag (10.30 uur en 16.30 uur) en zondag (10.30 uur)
Prijs: € 15,- p.p.
Let op: Deze workshop duurt +/- 60 minuten.

Heb jij ook wel eens last van droge handen na het tuinieren? Kom dan bij deze workshop je eigen biologische balsem maken op basis van bijenwas. Waarom zou je genoegen nemen met de smeerseltjes van de drogist waar vaak aardolie in zit? Deze balsem is goed voor de natuur, maar nog beter voor je handen!

Bezoek website


Leer de basis van het glasmozaïeken

Door: De Mozaïek tafel, Elsbeth Fokker
Wanneer: alle dagen
Prijs: € 10,- p.p.

Maak je eigen figuur van glasmozaïek op een vierkantje van 10×10 cm. Je leert hoe je een glasmozaïek-tang moet gebruiken en hoe je het glasmozaïek in verschillende vormpjes knipt. Verder kies je zelf je kleuren en legt een eigen patroon. Het vierkantje is leuk als schilderijtje aan de muur of als onderzetter.

Bezoek website

Maak je eigen tuinontwerp

Tuinschets ontwerpenDoor: Fhreja Deckers
Wanneer: donderdag en vrijdag
Prijs: € 16,50 p.p.
Let op: Neem een kaveltekening met woningindeling op schaal (bijvoorbeeld 1:100 of 1:50) en enkele foto’s mee om goed van start te kunnen.

Droom je van je eigen paradijselijke tuin? Leer van professioneel architect Fhreja hoe je jouw eigen tuinontwerp kan maken. Je leert wat de belangrijkste uitgangspunten zijn én bepaalt welk type tuin bij jou past. Daarna maak je het tuinontwerp inclusief een indicatie van beplantingen.

Bezoek website


Creëer je eigen moshart bloemstuk

Maak je eigen moshart bloemstukDoor: Atelier Florans, Ans Serraarens
Wanneer: alle dagen
Prijs: € 16,50 p.p.

Hou je ook van bloemschikken of wil je er mee beginnen? Tijdens deze workshop maak je een prachtig Moshart. Een stalen frame van 55×35 cm wordt bekleed met mos en naar eigen inzicht versierd met o.a. eitjes, takjes en bolletjes. Je kan dit frame keer op keer hergebruiken en opnieuw ‘aankleden’ naar de seizoenen van het jaar.

Bezoek website

Zijden sjaal verven met natural dye

Sjaal verven met natural dyeDoor: Burgemeester van Buiten
Wanneer: vrijdag (10.30 uur), zaterdag (13.30 uur) en zondag (13.30 uur)
Prijs: € 15,- p.p.
Let op: Deze workshop duurt +/- 60 minuten.

Ontdek de intense kleuren die schuilgaan achter bloemen. In deze workshop leer je hoe je textiel kan verven met bloemen, door middel van de dye-techniek. Met deze techniek voorzie je de sjaal van een mooi patroon. Zo tover je een saaie sjaal om naar een echte mode-musthave.

Bezoek website

Koop hier je tickets