Beleef dé start van het tuinseizoen

13 t/m 16 februari 2020 Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

Dit waren de creatieve workshops van TuinIdee 2019!

Op TuinIdee 2019 kon je niet alleen inspiratie en nieuwe ideeën opdoen voor de ultieme tuinbeleving, er viel ook heel veel te beleven! Zo kon je deze editie ook weer creatieve workshops volgen.

 Bloemenschilderij, macramé plantenhanger, tuinontwerpbotanisch tekenen, thee maken. en eetbaar onkruid proeven!

Maak zelf een bloemenschilderij

Door: De TintelTuin
Wanneer: alle dagen
Prijs: €7,50 p.p. (24×30 cm) of €15,00 p.p. (40×40 cm)

TuinIdee Workshop bloemenschilderijBloemen maken blij, zowel in de tuin als op een schilderij. In deze workshop maak je zelf in een uurtje een schilderij van 24×30 cm of 40×40 cm met acrylverf op een doek. Er wordt eerst hier en daar bedrukt papier geplakt op het doek en er worden mallen gebruikt om de bloemen te tekenen. Het resultaat is een mooi 

modern schilderij in uw favoriete kleuren van een klokjesbloem, een papaver of een goudsbloem.

Bezoek website


Knoop een macramé plantenhanger

Door: Colours of Life
Wanneer: alle dagen
Prijs: €7,50 p.p. (standaard draden) of €15,00 p.p. (luxe draden)TuinIdee Workshop Macramé

De macramé knooptechniek is helemaal hip. Je kunt er prachtige home- en tuindeco mee maken. Tijdens deze workshop maak je je eigen macramé plantenhanger. Je leert de basis van deze handwerktechniek die bestaat uit het knopen van draden, zodat een patroon verschijnt. Door je touw, de kleur en de knopen goed te kiezen, kun je er een eigen twist aan geven. Inclusief patroon en diverse keuzes aan standaardmaterialen. Natuurlijk hebben we mijn boek Macramé, nieuwe stijl bij ons. Je kunt een gesigneerd exemplaar verkrijgen voor €12,99.

Bezoek website

 

Maak je eigen tuinontwerp

Door: Fhreja – Ontwerpbureau Groene LeefomgevingTuinIdee Workshop Tuinontwerp maken
Wanneer:
alle dagen
Prijs: €15,00 p.p.
Let op: Neem een kaveltekening met woningindeling op schaal (bijvoorbeeld 1:100 of 1:50) en enkele foto’s mee om goed van start te kunnen.

Droom je van je eigen paradijselijke tuin? Leer van professioneel tuinarchitect Fhreja hoe je jouw eigen tuinontwerp kan maken. Je leert wat de belangrijkste uitgangspunten zijn én bepaalt welk type tuin bij jou past. Daarna maak je het tuinontwerp inclusief een indicatie van beplantingen. 

Bezoek website


Botanisch Tekenen

Door: Sandra Klaassen Illustrations
TuinIdee Workshop Botanisch TekenenWanneer: alle dagen
Prijs:
€5,00 p.p.
Let op! Workshop van 16.30 vervalt.

Ben je creatief, is tekenen je hobby en ben je dol op planten en bloemen? In deze workshop maak je kennis met het realistisch tekenen van planten en bloemen. Onder professionele begeleiding leer je hoe een botanische tekening tot stand komt. Je observeert eerst wat de karakteristieke kenmerken van een plant of bloem zijn. Vervolgens ga je aan de slag om met jouw artistieke vaardigheden een natuurgetrouwe tekening op papier te zetten, met bijv. (kleur)potlood of aquarelverf.

Bezoek website

Maak je eigen tuin-thee

Door: Madelon Oostwoud en Elsje BruijnesteijnTuinIdee Workshop Thee Maken
Wanneer:
alle dagen
Prijs: € 5,00 p.p.

Heb je een balkon of tuin en hou je van thee? Kom in deze workshop een heerlijk theemengsel maken van planten die in ieder in zijn tuin heeft staan, en die ook in de natuur te vinden zijn. Leer de kneepjes van de smaakcombinaties van kruidenexpert Elsje en tuinauteur Madelon. Je leert het verschil tussen kruidendrank, kruidenthee en ‘gewone’ thee en natuurlijk mag je het mengsel dat je hebt samengesteld met het recept mee naar huis nemen.

Bezoek website

Eetbaar onkruid in je tuin

TuinIdee workshop Eetbaar Onkruid

Door: De Wandeloogst
Wanneer: alle dagen
Prijs: €5,00 p.p.

Paardenbloem, muur, zevenblad en die akelige brandnetel. Wat een vreselijke planten. Eruit! Of niet? Ja, pluk

ze maar. Was ze, en maak er een lekker gerecht van! Veel van de onkruiden die je in je tuin tegenkomt en liever kwijt dan rijk bent, zijn eigenlijk smakelijke groenten. En nog supergezond ook! Kijk eens anders naar onkruid!

Wil je er meer van weten? Kom dan naar de workshop ‘Eetbaar onkruid in je tuin’. We bespreken verschillende onkruiden, hun meerwaarde en de beste manier om ze te bereiden. Verzoeknummers zijn mogelijk! We gaan verschillende gerechtjes proeven waar eetbaar onkruid in verwerkt zit. Je gaat met persoonlijke tips en recepten voor jou meest vreselijke onkruid naar huis.

Deze workshop wordt verzorgd door Geertje Jansen, stadslandbouwer bij Stichting Transfarmers en wildplukgids bij Wandeloogst. Een praktische introductie over eetbaar onkruid in je tuin. Met volop interessante weetjes, inspirerende ideeën en handige tips over eetbaar onkruid.

Bezoek website

Koop tickets voor 2020!