Dit was TuinIdee 2019

We kijken terug op een succesvolle editie van TuinIdee!

Opening
Deze editie werd TuinIdee geopend op donderdag door Lodewijk Hoekstra en Teske de Schepper. Samen met een groep kinderen opende zij TuinIdee 2019 in de kindertuin. Na de opening konden de kinderen helemaal los gaan in de kindertuin!

Inspiratietuinen
Deze editie waren er 6 voorbeeldtuinen verspreid over de 4 hallen. Deze voorbeeldtuinen hadden samen een oppervlakte van maar liefst 2 voetbalvelden! De verschillende inspiratie tuinen hadden al zo hun eigen functie. Zo kwam je binnen in de entreehal waar je meteen tegen de inspiratietuin Groen Welkom aanliep. In de andere hallen lagen nog de Gezonde tuin, de Onderhoudsvriendelijke tuin, de Kindertuin en de Postzegeltuin met volop ideeën voor vierkantemetertuintjes.

Buiten de eigen inspiratietuinen hadden talloze hoveniersbedrijven hun eigen showtuinen aangelegd om zo inspiratie te creëren en de bezoekers te voorzien van tips en adviezen voor de eigen tuin!

Moestuinwereld!
In de Moestuinwereld konden er volop ideeën worden opgedaan voor een eigen moestuin. Hier worden tips en adviezen gegeven door o.a. Floor Korte en vrijwilligers van de AVVN. Hier kon je mee doen aan de moestuinquiz, je eigen voedingsbodem laten testen, advies krijgen over zieke planten en deelde Floor alles over haar eigen ervaringen in de moestuin!

Activiteiten voor jong en oud!
Niet alleen kon er tijdens deze editie veel inspiratie op worden gedaan maar kon er ook meegedaan worden aan talloze activiteiten voor jong en oud! Zo konden gasten zich inschrijven voor een gratis tuinschets van de eigen tuin in het Tuinatelier, mee doen aan verschillende workshops, een lezing bijwonen in het Tuintheater en de kleinste konden deelnemen aan diverse kinderactiviteiten. Voor het eerst tijdens TuinIdee was er de Bloggerstuin! Hier konden gasten adviezen en tips vragen aan verschillende bloggers uit de tuin wereld.

Een van de lezingen in het Tuintheater werd gegeven door Rob Verlinden en Ivo Putman, bekend van De Grote Tuinverbouwing. Zij vertelde alles over groen en groen doen! Na afloop van de presentatie in het Tuintheater is er nog een interview geweest met de twee tuin experts dat te zien is in de aftermovie van TuinIdee 2019!

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg!
Dit jaar vond tijdens TuinIdee ook de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats! Hier werden talentvolle leerling-hoveniers op de proef gesteld. VHG, Branchevereniging voor ondernemers in het groen organiseerde de wedstrijd. Vier teams leggen een identieke tuin aan die door een vakkundige jury wordt beoordeeld. Het beste team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen. En zal deze titel verdedigen tijdens Euroskills 2019 in Kazan, Rusland! De eerste drie dagen van TuinIdee 2019 zijn de teams hard aan het werk geweest in hun tuin. Je zag live hoe het ontwerp wordt getransformeerd tot volwaardige tuin. Op zaterdagmiddag vond de prijsuitreiking plaats bij de VHG-stand. Op zondag was het volledige eindresultaat te zien.

Standhouders
Natuurlijk stond de beursvloer ook nog vol met verschillende standhouders. Zo was er een keuze van zaadjes tot tuinhuizen en van tuinmeubilair tot tuingereedschap. Een complete lijst van alle standhouders? Die vind je hier!

Save The Date!
Ben jij nou net zo enthousiast als wij over TuinIdee? Houdt dan 13 t/m 16 februari 2020 in je agenda vrij! Meer informatie over de tickets volgt snel.

Ook graag een stand op TuinIdee? Krijg hier vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee!

Koop tickets voor 2020!