Beleef dé start van het tuinseizoen

21 t/m 24 februari Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

Volop inspiratie voor je eigen tuin

Als je inspiratie op wil doen voor je eigen tuin ben je bij TuinIdee aan het juiste adres. Je vindt hier namelijk heel veel verschillende voorbeeldtuinen, compleet met styling. De nieuwe hoofdentree, een indrukwekkende hal ter grootte van anderhalf voetbalveld, vormt het groene hart van TuinIdee.

De visie van de ontwerpers van de voorbeeldtuinen – Tuincoaches – Verenigingenmarkt – Showtuinen hoveniers

De visie van de ontwerpers van de voorbeeldtuinen van 2018

Er zijn vier tuinontwerpers creatief verantwoordelijk voor het ontwerp van de inspiratietuinen van TuinIdee 2018. Hoofdaannemer Frans van den Braak vertaalt de tuinontwerpen, welke zijn gebaseerd op de zeven categorieën, naar indrukwekkende voorbeeldtuinen. Bij iedere tuin vind je een handige lijst met de toegepaste planten en materialen met verwijzing naar de betreffende deelnemer. Kortom, of je nu een tuin, balkon of terras hebt, er is voor ieder wat wils.

Tuinbeleving als verlengstuk van je woongenot

“Onze drijfveer is het creëren van bijzondere tuinontwerpen, waarin we de wensen van de klant omzetten in verrassende, innovatieve en vooral sfeervolle eigentijdse tuinen. We hebben dan ook bijzondere aandacht voor de smaak, persoonlijkheid en levensstijl van de klant, zodat een bijzonder samenspel ontstaat tussen interieur en exterieur. Onze ontwerpen typeren zich altijd door eenvoud in vormgeving met sterke lijnen, in rijk contrast met materialen en beplanting.”

Arie van der Hout │Arie Tuinarchitectuur │ www.arietuinarchitectuur.nl

Passie voor ontwerpen

“Jouw droomtuin; een lust voor het oog, een fijne groene plek om van te genieten. Een tuin die als een maatpak bij je past, ook wat budget betreft. Wij ontwerpen en realiseren zowel kleine als grote tuinen met veelal een groene, fleurige uitstraling. Op TuinIdee 2018 laten wij, op basis van onze vakkennis, creativiteit, en streven naar perfectie en kwaliteit, zien waarin kleine tuinen groots kunnen zijn. inspiratietuinen zijn dan ook ‘herkenbaar’ zowel in formaat, vorm, functie en sfeer.”

Wout Groeneveld │ Groeneveld Tuinontwerp & Beplantingsadvies │ www.groeneveldtuinontwerp.nl

Huis en tuin: jouw koninkrijk, jouw thuis

“Je huis is dé plek waar alles draait om een goed gevoel, zowel binnen als buiten. Met deze wetenschap ga ik aan de slag. Ik ben namelijk een gevoelsmens die het verschil wil maken. Met natuurlijke materialen op de juiste plek kun je energie in de juiste banen leiden. Zo kun je rust, harmonie en balans scheppen in je tuin en creëer je een energetische tuin. Dit begint al tijdens het allereerste stadium: het ontwerp. Op TuinIdee 2018 zie je hoe dit ontwerp wordt gerealiseerd. ”

Wim Lips │Lipsgroen Hoveniers │ www.lipsgroen.nl

Een fraaie tuin, waaraan je jarenlang plezier beleeft, begint met een doordacht tuinplan

“Ik vertaal tuinwensen voor zowel moderne, eigentijdse, klassieke, thematische of natuurlijk-organisch vormgegeven tuinen. Een handgetekend ontwerp met unieke bijbehorende vogelvluchtimpressie vormt dé basis voor een onderscheidende tuin. Uitgangspunt is dat de tuin direct toekomstbestendig is. Op TuinIdee 2018 kun je dit dan ook zien. Denk daarbij aan duurzame oplossingen, het gebruik van hoogwaardige materialen en de juiste beplanting meteen op de goede plaats.”

Rick de Valk │ Tuin- en Landschapsinrichter │ www.rickdevalk.nl

Tuincoaches

Op het event lopen diverse tuincoaches rond die al je tuinvragen beantwoorden en tips en advies geven.

Beleef dé start van het tuinseizoen

Verenigingenmarkt

Diverse (tuin)verenigingen laten hun liefde voor bepaalde plantensoorten zien. Hier kan je ook leuke plantjes kopen om alvast mee naar huis te nemen.

Showtuinen hoveniers

Niet alleen TuinIdee laat voorbeeldtuinen zien. Ook de aanwezige hoveniersbedrijven tonen met hun eigen showtuinen hun vakmanschap.