Beleef dé start van het tuinseizoen

13 t/m 16 februari 2020 Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

Ontdek je eigen tuingeluk

TuinIdee 2019 kenmerkte zich door zes verschillende inspiratietuinen, verspreid over de verschillende hallen, met een totaaloppervlakte van maar liefst twee (!!) voetbalvelden.

Groen Welkom was de tuin in de grote entreehal. Als je hier doorheen wandelde kreeg je direct een vakantiegevoel. In deze hal bevond zich ook de Moestuinwereld; waar je tips en advies kon inwinnen over het kweken van groente en fruit. In de andere hallen ontdekte je de Gezonde tuin, de Onderhoudsvriendelijke nieuwe tuin, de Kindertuin en de Postzegeltuinen met volop ideeën voor vierkantemetertuintjes.

Ook de aanwezige hoveniersbedrijven toonde met hun eigen showtuinen hun vakmanschap. De tuinen hadden allemaal een eigentijds ontwerp en besteedde aandacht aan natuurlijk spelen, moestuinieren en natuurlijk en ecologisch tuinonderhoud. Voor iedereen met een tuin, balkon of terras die op zoek is naar het ultieme tuingeluk.

Groene markt

Hier kon je o.a. deco, accessoires en culinaire specialiteiten shoppen. Ook lieten diverse (tuin)verenigingen hun liefde voor bepaalde plantensoorten zien. En je kon leuke plantjes kopen om alvast mee naar huis te nemen.

Tuincoaches

Op het event liepen diverse tuincoaches rond die al je tuinvragen beantwoorden en tips en advies geven.