Beleef dé start van het tuinseizoen

22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Modeste Herwig in het Tuintheater

Modeste Herwig reist veel in binnen- en buitenland om tuinen en planten te fotograferen en nieuwe ideeën betreft tuinarchitectuur te volgen. Inmiddels heeft zij ruim 40 tuinboeken gemaakt. Verder verzorgt zij artikelen voor diverse tijdschriften, zoals Groei & Bloei, Tuinseizoen, Buitenleven en Home & Garden.

In ons Tuintheater nodigen wij Modeste uit voor drie verschillende presentaties. Ze geeft je een flinke dosis tuininspiratie over deze drie thema’s:

Kleurrijke borders
Kleur is een krachtig expressiemiddel en zeer bepalend voor de sfeer van een tuin. De kleurige bloemen en bladeren vormen een ‘schilderspalet’ voor de tuinkunstenaar. Leer meer over de kleurentheorie voor tuiniers: wat zijn harmonieuze of juist contrastrijke kleurencombinaties?

Vaste planten combineren met bloembollen
Bloembollen zijn heel geschikt om het bloeiseizoen in de tuin te verlengen. Denk aan tulpen, narcissen en anemoontjes voor een explosie van kleuren in maart en april. Of aan dahlia’s en lelies in de zomer!

Een seizoenenborder
In dit type border is de beplanting een mix van vroege bloeiers, zomerbloeiers en planten die in de herfst bloeien. Op die manier zie je op één plek opeenvolgende bloei. Vanaf februari tot eind oktober bloeit er altijd wel iets om van te genieten.

Al enthousiast geworden?

Koop hier je tickets