Beleef dé start van het tuinseizoen

22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Een Levende Tuin, hoe doe je dat?

De BuitenkamerWe hebben een toenemende behoefte aan duurzaamheid en ontspanning in het groen. Elke dag is er in de tuin wel iets nieuws te ervaren. Maar dan moet je wel een tuin hebben waar iets te beleven valt. Dat kan niet in een tuin met veel bestrating. Denk eerder aan een tuin met mooie beplanting, een goed biologisch evenwicht en diervriendelijke oplossingen.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Plant minstens één boom, kies planten die vlinders en bijen aantrekken en waar je van kan oogsten. Zorg ook voor schuilplaatsen en voedsel voor andere dieren, zoals vogels. Koppel het regenwater af en gebruik geen chemische middelen.

Zo krijg je een levendige tuin waar je gelukkig van wordt. Een plek waar je de natuur met al je zintuigen kan ervaren; je eigen paradijsje.

Kom langs op stand 2.E.01 van de Buitenkamer waar Marion Vermeulen je meer kan vertellen over de Levende Tuin.

Meer over dit type tuin te weten komen?

Koop hier je tickets