Beleef dé start van het tuinseizoen

22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Eenheid in diversiteit

LowgardensBij tuinbeplanting draait het meer dan ooit om biodiversiteit. De term komt overal naar voren, maar wat wordt er precies onder verstaan? Een goede diversiteit is een veelheid aan soorten, die samen een op elkaar ingestelde eenheid vormen. Zo wordt het geheel meer dan een som van de delen.

Bij biodiversiteit draait het simpelweg om een variatie in beplanting. Dit met als doel om meer dieren aan te trekken. Een biodiverse beplanting heeft een grotere aantrekkingskracht op helende krachten uit de natuur. Zo trek je allerlei dieren/insecten in je tuin aan. Een extra is daarbij dat negatieve invloeden (zoals ziektes en aantastingen) verminderd worden. De compleetheid zorgt voor balans en harmonie. Zowel voor de planten als de dieren.

Wie zich in dit concept wil verdiepen, doet er goed aan om de stand van Lowgardens Nurseries (nr. 6.B.49) op TuinIdee te bezoeken. Bij hen voert diversiteit de boventoon, met daarnaast een goed advies hierin.

Iets voor jou?

Koop tickets voor 2020!