De bijenpopulatie is flink afgenomen

en dit is hoe je ze kunt helpen!

De bijenpopulatie is de afgelopen jaren flink afgenomen! Wij geven je 5 tips om de bij een handje te helpen!

1. Een tuin vol drachtplanten
De Bij heeft ook gevarieerd voedsel nodig. Bijen voeden zich met nectar en pollen (stuifmeel) uit bijvriendelijke bloemen, planten, struiken en bomen. Deze bijvriendelijke planten noemen we ook wel drachtplanten. Als je deze planten in je tuin neer zet help je de bij met het vinden van voedsel.
2. Gebruik geen pesticiden
Gebruik geen pesticiden om plaaginsecten, onkruid en/of schimmels te verdelgen. De bijen zullen hiermee in aanraking komen wanneer zij op zoek gaan naar pollen en nectar van planten. Wanneer zij in aanraking zijn gekomen met deze pesticiden zullen zij sterven.
3. Laat je onkruid staan
Wilde onkruiden, bloemen en planten zijn uitstekende voedselbronnen voor bijen. Vroeg in het voorjaar zijn paardenbloemen vaak de enige bron van voedsel. Laat dus maar lekker staan!
4. Leg geen grasveld aan
Wanneer je een grasveld aanlegt en het netjes blijft maaien heeft het gras geen kans om nectar en stuifmeel voor bijen te produceren. Dit geldt ook voor de wilde bloemen en onkruiden die groeien in het gras.
5. Informeer jezelf en anderen om je heen over bijen
Bijen zijn helemaal geen gevaarlijke insecten, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Als je weet wat bijen doen en waar ze nuttig voor zijn, valt de bij makkelijker te respecteren. Informeer jezelf hier goed over en deel dit met andere. Samen houden we de bij in leven!
Koop tickets voor 2020!