Hydroponie

Zie het groeiproces van je plant

Hydroponie is een nieuwe populaire planttrend. Maar wat is het nou precies? Kort gezegd betekent het dat je planten in het water zet en zo laat groeien. Het mooie hieraan is dat je de ontwikkeling van het wortelstelsel goed kan zien. Daarbij is het ook een stuk makkelijker want je hoeft alleen af en toe het water te verversen. Het beste is om gebruik te maken van bronwater aangezien hier veel mineralen en voedingsstoffen in zitten waardoor de plant goed kan groeien. Mocht je er toch voor kiezen om gebruik te maken van kraanwater, zorg dan dat je een beetje plantenvoeding toevoegt zodat de plant genoeg voedingstoffen heeft om van te groeien. Wil je ook beginnen met hydroponie? Zoek dan wel eerst even goed uit of jou plant ook geschikt is. Veel planten zijn geschikt, maar helaas niet allemaal.

 

Koop tickets voor 2020!