Van tomaat tot je eigen tomatenplant

Zo doe je dat!

Van oorsprong is de tomatenplant een tropische plant. Deze komt uit Zuid-Amerika waar de voorvaderen van de Maya’s en de Inca’s de planten kweekten. Later werd deze plant door ontdekkingsreizigers meegenomen naar Europa, waar ze nu ook volop geteeld worden. Wil je zelf een tomatenplant? Snijd dan een rijpe tomaat in plakjes en stop deze in een pot met aarde. De tomaat zit vol met allemaal kleine zaadjes en in de aarde kunnen deze zaadjes zich goed ontwikkelen tot een mooie tomatenplant. Geef de zaadjes regelmatig water zodat ze goed en snel kunnen groeien. Na een aantal dagen zullen er kiemplantjes tevoorschijn komen. Kies de vier langste kiemplantjes uit en zet deze in een nieuwe pot om ze goed verder te kunnen laten groeien. Kies uiteindelijk één plantje uit die het beste groeit en voilà, zo heb jij je eigen tomatenplant.

Koop tickets voor 2020!