Beleef dé start van het tuinseizoen

21 t/m 24 februari Brabanthallen 's‑Hertogenbosch

TuinIdee is het event dat jaarlijks de start van het tuinseizoen markeert.
Vier dagen lang bezorgen alle topmerken uit de tuinbranche bezoekers een beleving waarbij inspiratie en activatie centraal staan.

Profilering in categorieën

Om van de ene beleving in de andere te vallen, is het aanbod ingedeeld in categorieën, die op een slimme plek over de vloer zijn verdeeld. Zo stimuleren we dat de bezoeker enerzijds onverwachts ergens tegenaan loopt en nieuwe ideeën opdoet, en anderzijds precies weet waar hij terecht kan om een product te kopen. Inspireren én activeren.

Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je aan meerdere categorieën voldoet. Welke het beste bij je passen, bekijken we samen. Hieronder alvast een overzicht.

TuinIdee 2018 in getallen

 • 26.377

  bezoekers

 • 175 +

  deelnemers

 • 25.000

  vloeroppervlak

Inspiratie leidt tot kopen

“TuinIdee heeft meer dan een kwarteeuw bijgedragen om de tuinbezitter bewust te maken van de waarde van de tuin en tuinieren. TuinIdee zet de consument en tuinbeleving centraal. Top! Leveranciers pak deze kans om je uiteindelijke doelgroep te ontmoeten. Inspiratie leidt tot kopen. Zij zijn het immers die het geld moeten besteden.”

Brenda Horstra, Adjunct directeur Tuinbranche Nederland

Onze branchepartners

Deelnemers over TuinIdee

 • Bamboo Giant Nederland

  “Wij houden ons bezig met het adviseren, kweken en verhandelen van winterharde- en groenblijvende tuinbamboes. De trend ‘de gemakstuin’ was afgelopen seizoen duidelijk merkbaar en we denken dat dit ook komend jaar zich voortzet. Wij spelen hierop in door tuinbamboes aan te bieden die weinig onderhoud behoeven maar wel zorgen voor een sfeervolle tuin. Deelname aan TuinIdee is voor ons zo’n 20 jaar een vast gegeven vanwege de timing van het event voor de start van het seizoen en het gerichte tuinpubliek.”

  Bennie Nielen,
  Eigenaar Bamboo Giant Nederland, Asten

 • Maretti Outdoor Lighting

  “Maretti Lighting ontwerpt, produceert en levert al ruim twintig jaar betaalbare design- verlichting. Onze lichtplannen voor binnen en buiten worden perfect op elkaar afgestemd en ingevuld met bijzondere, stijlvolle armaturen. TuinIdee blijkt voor ons het ideale platform om onze Maretti Outdoor Lighting collectie te presenteren aan zowel tuinliefhebbers als -professionals.”

  Arian van Panhuis,
  Accountmanager Maretti Outdoor Lighting, Almere

 • KRACHT3 groenarchitectuur

  “Wij ontwerpen, realiseren en beheren buitenruimtes vanuit een architectonische visie, passend bij de bebouwing, omgeving en de wensen van de opdrachtgever. Op TuinIdee is precies de juiste doelgroep te vinden. Wij vinden het dan ook een mooie manier om ons d.m.v. een eigen aangelegde showtuin te profileren en te onderscheiden. Trots zijn wij dan ook op onze tweede plek voor Beste Showtuin TuinIdee 2017. Een helder ontwerp met de juiste planten die makkelijk in onderhoud zijn.”

  Igor van Nunen,
  Eigenaar KRACHT3 groenarchitectuur, Geertruidenberg

Koop tickets voor 2020!