Beleef dé start van het tuinseizoen

22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Hét inspiratie-evenement voor tuinliefhebbers

TuinIdee 2018: aftrap van nieuw tuinseizoen

‘s-Hertogenbosch, september 2017 – Van 22 tot en met 25 februari 2018 opent Brabanthallen ’s-Hertogenbosch haar deuren voor TuinIdee. Het grootste tuinevenement van Nederland vormt de aftrap van het nieuwe tuinseizoen. TuinIdee biedt dit jaar nog meer inspiratie voor iedere tuinliefhebber. Of je nu op zoek bent naar een onderhoudsarme tuin of een beetje luxe. Dit keer is het vierdaagse evenement nog groener, verrassender en groter met ruim 200 aanbieders met topmerken.

Groen welkom
De eerste verrassing is de entree: een nieuwe, indrukwekkende hal ter grootte van anderhalf voetbalveld. Het vormt het groene hart van TuinIdee. Kijk je ogen uit in de vele voorbeeldtuinen, doe mee aan leuke workshops en volg in het Tuintheater de presentaties van bekende tuin-personality’s.

Eigen route
Na binnenkomst doe je als bezoeker, door de nieuwe vloerindeling, de ene ervaring na de andere op. Tuinmeesters staan klaar met advies en inspiratie voor het ontwerp en onderhoud van je tuin. Met diverse tuinadviseurs, trends op het gebied van inrichting, gereedschappen en exclusieve apparaten is TuinIdee 2018 the place to be voor iedereen met een tuin, balkon of terras. Wil je met zo min mogelijk tijd het maximale uit je tuin halen? Dan volg je de route ‘Genieten en onderhouden’ waar je oplossingen ontdekt voor een makkelijke tuin met handige gereedschappen en materialen voor sfeer en ontspanning.

Gezinstuin
Bezoekers die hun tuin zien als verlengstuk van hun woonkamer, komen bij TuinIdee uitgebreid aan hun trekken met onder andere groene sfeermakers, interieuritems en complete buitenkeukens. Ook aan het gezin is gedacht: met een aanbod van speeltoestellen, zwembaden en blotevoetentegels vind je hier alles voor de gezinstuin.

Gezonde tuin
Liefhebbers van luxe halen hun hart op bij ‘Exclusive’ met volop design en kwaliteit. Liever met de handen in de aarde wroeten? Dan volg je de route van de ‘Eetbare tuin’, dé pitstop voor de doe-het-zelver die ondersteuning zoekt om de moestuin vruchtbaarder te maken of het stekken nog eenvoudiger te maken. De gezonde tuin krijgt ook uitgebreide aandacht met natuurlijke en ecologische insectenbestrijders, recycleoplossingen en zonnepanelen. Kortom, voor tuinliefhebbers die veel kennis en inspiratie willen opdoen, begint de reis op TuinIdee.

Praktische informatie
TuinIdee is van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2018 geopend van 10.00-18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,- per persoon in de online voorverkoop of € 16,50 aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.tuinidee.nl.

++ einde persbericht ++


Noot voor de redactie (niet ter publicatie):
Het beeldmateriaal is kosteloos te gebruiken mits vermelding van fotocredit TuinIdee.

Voor meer informatie, rechtenvrij beeldmateriaal en/of actiematige samenwerking kun je contact opnemen met mw. Juul Janssen (2XPO B.V.) via +31 73 62 93 208 of j.janssen@2xpo.nl of met Joost Visser (Alpha Communications) via +31 343 44 99 55 of info@alpha-com.nl.

Over TuinIdee
TuinIdee is het event dat de start van het tuinseizoen markeert. Jaarlijks staan er circa 200 aanbieders van topmerken en trekt het meer dan 25.000 bezoekers. Daarbij draait alles om beleven en inspireren, om de zintuigen te prikkelen en nieuwe ideeën op te doen. TuinIdee is een concept van 2XPO B.V., een organisatie die vak- en consumentenevents organiseert.